Welkom bij IVN Flevoland

IVN Flevoland werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven.

Eropuit

Eropuit in de natuur? Wij laten je graag de mooiste plekjes van Flevoland zien! Ga zelf op pad met IVN Trektochten en IVN Routes of wandel mee met een speciaal opgeleide IVN-gids.

Aan de slag!

Vind jij ook dat natuur onderdeel van ons dagelijks leven zou moeten zijn? Bekijk hier de opties om bij jou in de buurt aan de slag te gaan!

Leren over de natuur

Wil je meer leren over de natuur, dan ben je bij ons op de juiste plek!

Wat wij doen in Flevoland

Natuur in de Buurt

In de buurt

Versteende steden en dorpen kunnen groen goed gebruiken!

Doe mee!

In het basisonderwijs en op de KO

Aan de slag met natuur op school, bij de kinderopvang en op het plein.

Natuurkoffer

In de zorg

Natuurbeleving voor mensen die minder vaak of eenvoudig in contact komen met natuur.

IVN Gastheer van het Landschap

Voor recreatieondernemers

Laat jouw onderneming samenwerken met de natuur.

Voor beleidsmakers

Zorg samen met IVN voor een groener Flevoland.

In het Nationale Park

IVN Flevoland werkt samen met Nationaal Park Nieuw Land om de natuur te behouden, te koesteren en ervan te genieten.

Flevoland bloeit!

IVN droomt van natuur dichtbij voor alle inwoners van Flevoland. Een natuurinclusieve samenleving creëren we met z’n allen. De komende jaren gaat IVN Natuureducatie samen met verschillende partners waaronder provincie Flevoland, jouw gemeente en andere groene partners werken aan deze droom. En natuurlijk samen met jou als inwoner!

Petitie: Alle schoolpleinen gezond en groen in 2030!

Honderdduizenden kinderen in Nederland brengen nu dag in dag uit hun pauzetijd door op een kaal, versteend schoolplein. Bij warm weer is het er vaak te heet om buiten te spelen en bij hevige regenval staat het plein blank. Zo’n 60% van de basisscholen heeft zo’n fantasieloos, betegeld schoolplein. Tijd dat daar een einde aan komt! Wij vinden dat er volop geïnvesteerd moet worden in natuurrijke schoolpleinen, waar kinderen naar hartenlust kunnen bewegen en spelen in het groen.

Activiteiten

Bekijk alle
Onderzoek

Meer weten?

Wil je weten hoe we in Flevoland jong en oud betrekken bij natuur en duurzaamheid? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meedoen?

Wil jij je samen met ons inzetten voor de natuur? Word dan IVN-vrijwilliger! Er is van alles te doen, zoals excursies door natuurgebieden, vergroening van straten en buurten, cursussen geven over planten en dieren, natuurlessen voor het basisonderwijs.