Nationaal Park Nieuw Land

Het grootste man-made natuurpark ter wereld ligt in Flevoland. IVN Flevoland werkt samen met Nationaal Park Nieuw Land om de natuur te behouden, te koesteren en ervan te genieten. IVN is coördinator communicatie, educatie en natuurbeleving voor dit nationale park.

In Nationaal Park Nieuw Land werken we onder andere aan:
– Gastheren/-vrouwen van het Landschap
– Ambassadeurs van het Landschap
– Beleefweek

Verhalen van Nationaal Park Nieuw Land

“Tijdens het voorbespreken van een excursie met een gids kwam een roedel mannetjesherten met mooie, grote geweien spetterend het water uit rennen. Ze schoten nog nat van het water over het pad heen zo de bossen in. Dat was een fantastisch moment!”

 

 

Lees hier het verhaal van Jan

Jan van den Bos

“Het is bijzonder dat het verhaal van Flevoland, leven op de zeebodem, hier zo aanwezig is. Overal vind je schelpen en in het Hollandse Hout in Lelystad ligt een scheepswrak onder de grond. Dan sta je midden in de natuur en probeer je je in te beelden dat hier ooit water was en schepen hebben gevaren.“

Lees hier het verhaal van Liselot

Liselot

“Het vorige nest van de zeearenden is tijdens een storm uit de boom gewaaid. Dit jaar zitten ze met hun nest op een andere plek: bij een aalscholverkolonie. Ik kan mij voorstellen dat de aalscholvers hun nieuwe buren niet zo prettig vinden en dat de kolonie zich mogelijk gaat verplaatsen.”

 

Lees hier het verhaal van Leanne

Leanne Eenink

Programma's in het nationale park

GvhL NPNL 22

Gastheer/-vrouw van het Landschap

Tijdens de cursus IVN Gastheer/vrouw van het Landschap worden ondernemers zich meer bewust van de meerwaarde van natuur voor hun onderneming. Ze leren o.a. over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere waarden van de natuur en de kenmerkende flora en fauna. Samen met andere deelnemers van het programma en (lokale) partijen bouwen ondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk.

Nationaal Park Nieuw Land heeft vanaf vandaag officieel 24 Ambassadeurs van het Landschap

Ambassadeurs van het Landschap

Ambassadeurs van het Landschap worden voorzien van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden. Zo kunnen zij na afloop van het programma een (unieke) natuurbeleving overbrengen en hun liefde voor de natuur en het gebied waarin zij wonen of werken delen met familie, vrienden en collega’s.

Beleefweek

Geniet van de herfst in Nationaal Park Nieuw Land en ervaar de veelzijdigheid van het park. Er is voor jong en oud genoeg te ontdekken. Ga steppen met de boswachter of maak een begeleide wandeling. Tijdens de beleefweek organiseren lokale Gastvrouwen en –heren van het Nationaal Park en andere organisaties uit de omgeving volop activiteiten om aan deel te nemen.