In het onderwijs

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken kinderen zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur! In Flevoland doen we dat onder andere door natuur-en milieueducatie in gemeenten Zeewolde en Noordoostpolder, voedselbossen, groene en gezonde schoolpleinen en Tiny Forests.

13._o.v.v_koningin_emmaschool_door_de_makers_van_de_ouders_van_nu
natuur en duurzaamheidseducatie flevoland NDE Flevoland

Natuur- en duurzaamheidseducatie Flevoland

Dit is de platformpagina voor alle Flevolandse basisscholen en BSO’s in de gemeenten die het NDE-scholennetwerk ondersteunen.

img_6173_0

Revolutie Groene en Gezonde Pleinen

Op een groen en gezond schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert kinderen over het belang van de natuur.

ivn_tinyforest_rechtenvrij_5_small

Stappenplan groen schoolplein Flevoland

Op een groen en gezond schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving.

Downloadpagina workshop “Naar Buiten” voor kinderopvang

Flevolandse Kinderdirecteuren

Kinderen zijn de toekomst. De keuzes die volwassenen nu maken hebben invloed op hun toekomst. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen.

2._educatie_in_het_bos
Ludieke actie van Flevolandse educatieboeren voor basisscholen
Boerderijlessen groep 1 t/m 8
Ga zelf aan de slag in de klas