Najaars Groene Studiemiddag

Aan de slag met Natuur- en Duurzaamheidseducatie!

De school is een fantastische plek om samen met de kinderen aan de slag te gaan met thema’s als biodiversiteit, voeding, water en energie. Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Kom naar de Najaars Groene Studiemiddag op 8 november. Doe mee met de Workshop “NDE op mijn school”, snuffel door de les(kisten) en ontdek alle mogelijkheden rondom voedseleducatie beschikbaar bij jou op school!

Uitnodiging Najaars Groene Studiemiddag

Voor wie Leerkrachten en directie van basisscholen uit Dronten, Lelystad en Urk
Wanneer Woensdag 8 november van 15.00 – 17.00
Kosten Deelname is gratis
Direct aanmelden Meld je hier aan

Krijg tijdens de Najaars Groene Studiemiddag tips, trucs en voorbeelden om in dit schooljaar aan de slag te gaan met natuur- en duurzaamheidseducatie! Stuur deze activiteit vooral door naar collega’s: het is leuk en nuttig om hem samen te volgen! Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd.

Programma

14.30-15.00 Inloop
15.00-16.00 Workshop: NDE op mijn school
16.00-17.00 Ontdek voedseleducatie met o.a.

  • Leskisten
  • Doe-het-zelf-lessen
  • In gesprek over jouw voedseleducatielessen

Snuffel door de leskisten en doe-het-zelflessen en ga in gesprek over voedseleducatielessen voor jouw klas/school. Je gaat naar huis met jouw groene voedseleducatie lesprogramma voor het hele schooljaar!

Meld je hier aan

Natuur- en duurzaamheidseducatieGroene studiemiddag - IVN Natuureducatie - kinderen in de natuur

De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen regelmatig buiten zijn, onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en in de toekomst. Daarom brengen wij het educatieve aanbod, dat hieraan bijdraagt, samen in de natuur- en duurzaamheidsgids, oftewel de NDE-gids. Alle basisscholen in de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde kunnen gebruik maken van ons aanbod binnen verschillende thema’s. De leskisten, doe-het-zelf-lessen, gastlessen en excursies zijn lesstof vervangend en sluiten aan bij verschillende kerndoelen. Boek jouw les via de Flevolandse NDE-gids.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Esther Dol

Officemanager IVN Flevoland

Ontdek meer over

Deel deze pagina