De droom van IVN Flevoland is een (be)leefwereld waarin kinderen regelmatig buiten zijn, onbevangen de natuur kunnen ontdekken en leren over duurzame en gezonde keuzes voor nu en voor in de toekomst. Dat bevordert hun sociale en creatieve ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze opgroeien tot verstandige, natuurbewuste burgers. Veel leerkrachten onderschrijven het belang van natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE) en willen er graag meer mee aan de slag.

Groene Studiemiddag

Aan de slag met Natuur- en Duurzaamheidseducatie!

De school is een fantastische plek om samen met de kinderen aan de slag te gaan met thema’s als biodiversiteit, voeding, water en energie. Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Kom naar de Groene Studiemiddag op 7 juni. Doe mee met de Workshop “NDE op mijn school”, praat met lokale aanbieders, snuffel door de les(kisten) en ontdek wat je bij jou op school allemaal kunt doen!

Lees meer en meld je aan

Programma 7 juni

13.00-13.30 Inloop
13.30-15.00 Workshop: NDE op mijn school
15.00-15.30 Inloop NDE inspiratiemarkt
15.30-17.00 NDE inspiratiemarkt met o.a.

  • lokale aanbieders van NDE-lessen
  • Leskisten
  • Doe-het-zelf-lessen

 

Het NDE-platform

Op deze platformpagina kunnen basisscholen en BSO’s uit de Flevolandse gemeenten informatie vinden over doeltreffende en gemakkelijk te gebruiken middelen en laagdrempelige (buiten)activiteiten. Het Flevolands NDE-scholennetwerk wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde* en onze Flevolandse NDE-partners. Dankzij die investeringen kan gebruik worden gemaakt van de complete digitale NDE-gids, onze scholennieuwsbrief en de kwartaal- en jaarkalender voor groene themadagen. Alle beschikbare leskisten, excursies, gastlessen, doe-het-zelf lessen, projecten en schoolreisjes op het gebied van natuur en duurzaamheid zijn voor scholen direct online te reserveren via hun digitale NDE-gids. Op die manier plan je als leerkracht in no time een passende activiteit bij de plaatselijke kinderboerderij, boswachter of in je eigen klaslokaal.

*Scholen uit de gemeente Almere kunnen terecht bij Stad & Natuur.

Direct naar de Flevolandse NDE-gids

Uitgelicht

Stappenplan groene schoolplein Flevoland

Op een groen en gezond schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving.

Buitenlessen

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Wanneer kinderen op jonge leeftijd veel in aanraking komen met de natuur heeft dat invloed om de ontwikkeling van de hersenen. Door natuur worden je hersenen rustig, het “natuureffect”.

Voedseleducatie

Veel kinderen weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Scholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten.  

Boerderijeducatie

Het is tijd om met je laarzen door de klei te stampen en kennis te maken met een van de vele boerderijen die Flevoland rijk is! Ontdek waar groentes vandaan komen, hoe kippen worden gehouden, hoe fruit wordt geoogst en hoe het eten van de boerderij uiteindelijk op je bord komt.

Podcast de ‘Gezonde School’

Kwartaal- en jaarkalender

Altijd zicht op de leukste en belangrijkste themadagen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid! Zo hoef je niets meer te missen en sluit je als school gemakkelijk aan bij de actualiteit. Ook bijpassende projecten, lespakketten en uitjes zijn direct binnen handbereik.

Urk

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws en de leukste tips over Natuur- en Duurzaamheidseducatie in Flevoland.