Wandelroutes

 

Wandelroute Hunzedal – Tusschenwater

Deze wandelroute geeft een beeld van het huidige Hunzedal en het zuidelijke deel van het nieuwe natuurgebied Tusschenwater.
De route is ruim 9,5 km en voor het hele jaar geschikt om te doen.
Download hier de beschrijving met kaartje:
Wandelroute 1

Wandelroute Noordes van Zuidlaren

Deze korte wandelroute tussen Zuidlaren en Midlaren
geeft een indruk van het vroegere en huidige landschap op de Noordes van Zuidlaren.
De route is ongeveer 6,5 km en voor het hele jaar geschikt om te doen.
Download hier de beschrijving met kaartje:
Wandelroute 2

Wandelroute Strubben – Kniphorstbosch

Een wandelroute die hoog op de Hondsrug ligt, in een doorleefd landschap waar opeenvolgende culturen hun stempel op hebben gedrukt.
De route is ruim 10 km en voor het hele jaar geschikt om te doen.
Download hier de beschrijving met kaartje:
Wandelroute 3

Wandelroute Hunzedelta

Een wandelroute door het laaggelegen gebied van de benedenloop van de Hunze tot aan haar monding in het Zuidlaardermeer. Het gebied bestaat uit twee delen: de Noordma, gelegen tussen het Zuidlaardermeer en de Hunzeweg en het gebied Tusschenwater ten zuidoosten van de Hunzeweg.
Wandelroute 4

Wandelroute Gasterse Duinen

Ten noorden van Gasteren ligt een oud stuifzandgebied, bekend onder de naam van de Gasterse Duinen. Het is een uniek stukje natuur binnen het stroomgebied van de Drentsche Aa, dat in beheer is van de Stichting Het Drentse Landschap. Niet alleen de Gasterse Duinen, maar ook het gebied hier omheen vormt een fraai afwisselend landschap met een diversiteit aan natuurgebieden.
Wandelroute 5

Wandelroute Hunze-Everswolde

Deze wandelroute is uitgezet in het oostelijke deel van de Hunze tussen de gaslocatie van Annerveen en de weg De Knijpe. Het gebied ligt op de oostelijke flank van het Hunzedal naar het oosten overgaand in de rug van de randveenontginningsdorpen Zuidlaarderveen en Oud-Annerveen. Historisch gezien is het één van de oudste verveningsgebieden van Drenthe, welke bekend is onder de oude naam Everswolde.
Wandelroute 6

Wandelroute Oudemolen-Zeegse

De wandelroute voert ons door een deel van het Nationaal Park van de Drentsche Aa tussen Oudemolen en Zeegse/Schipborg. Het betreft het gebied ten westen van het Oudemolensche Diep/Schipborgsche Diep.
Wandelroute 7

Wandelroute Molenberg Anloo

Rond het dorp Anloo liggen 3 essen: de Noordesch, de Zuidesch en de Molenesch. De naam Molenesch verwijst naar de vroegere korenmolen op de Molenberg. Deze korte wandeling laat ons kennismaken met de Molenesch en de Molenberg, een gebied dat plaatselijk een interessante geomorfologie kent.
Wandelroute 8

Wandelroute Dwars over de Hondsrug bij Noordlaren

Te midden van dit glooiende, oeroude dekzandlandschap met tal van archeologische artefacten liggen prachtige veentjes en dobbes welke deels gegraven zijn en deels ontstaan zijn door geologische processen uit de ijstijd.
Wandelroute 9