Bomenwerkgroep

 

De bomenwerkgroep van het IVN Zuidlaren is ontstaan toen de gemeente Tynaarlo graag een inventarisatie van monumentale en waardevolle bomen wilde.

Dat werd een heel leuke klus, want je kon je kennis vergroten over de bomen met hun bladeren, bloesems, bloeiwijze, eigenschappen en leeftijd etc. Op die manier leerde je ook verschillende bomen herkennen.

Daarnaast maken vogels veelvuldig gebruik van de bomen als rust-, roest-, foerageer- en nestplaats, dus je kon ook je kennis over vogels op een heel natuurlijke ontspannende wijze vergroten.​

De inventarisatie van de monumentale bomen is achter de rug en afgerond. We moesten dus andere activiteiten ontplooien. Zo maakten we al eens een wandeling door de stad Groningen langs een serie interessante bomen.

Voor het basisonderwijs wordt wat georganiseerd als de boomplantdag in Zuidlaren plaats vindt.
De bomenwerkgroep volgt het gemeentelijk beleid en brengt zo nodig advies uit aan de gemeente. Het streven is om nog een snoeicursus te organiseren. Daarvoor zullen we in de toekomst hopelijk ook de fruitbomen kunnen gebruiken die in het voorjaar van 2009 zijn aangeplant op het achterste deel van de IVN-vlindertuin.

Contactpersoon: Wanda ten Cate Hoedemaker – wandatchg@gmail.com – 0592 543916

Hoe je de leeftijd van een boom kan berekenen vind je in de tekst die je hier kunt downloaden:
Markante bomen