Publicaties

De Toorts

Voor leden en donateurs geeft IVN-ZK driemaal per jaar het afdelingsblad De Toorts uit: op papier thuisbezorgd.
De laatst verschenen Toorts is als flipboek te lezen (september 2018: editie 104).
Alle Toortsen, van de eerste tot en met de laatste, vindt u in ons archief op issuu.

Wandelroutes

De meeste wandelroutes worden door ons als excursie aangeboden. Dat is natuurlijk ook wel het leukst: je krijgt een echte gids, die je wijst op dat wat je op het moment van de wandeling in het veld ziet. En je kunt ook nog vragen stellen. Maar natuurlijk schikt het niet altijd om op dat tijdstip aanwezig te zijn, of wil je gewoon zelf een mooie wandeling lopen of fietstocht maken.

Vier duinwandelingen: Met hulp en subsidie van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland hebben IVN-gidsen vier wandelroutes in de duinen opgesteld. Ze zijn te verkrijgen in het Bezoekerscentrum, of je kunt ze downloaden en afdrukken op deze pagina.

Bomenwandeling (i.s.m. gem. Haarlem): Langs een unieke verzameling bomen tussen de graven van het begraafpark Kleverlaan te Haarlem. Op deze oude begraafplaats staan elk jaar meer dan vijfenvijftig boomsoorten, van Pruikenboom tot Centenboom, volop in bloei. Hoe bloeien en groeien deze bomen, hoe planten ze zich voort, welke ziekten bedreigen de bomen en waarom staan juist deze soorten op deze begraafplaats? Het boekje is te bestellen door een email te sturen naar: marryvdgeest@gmail.com. De kosten zijn 8,20 inclusief verzendkosten. 

Audiotour op de smartphone

Van een reguliere excursie heeft IVN-ZuidKennemerland nu ook een digitale variant uitgebracht: een audiotour.

Via onderstaande link kan je een app izi.travel downloaden op je smartphone. Binnen deze kan je routebeschrijvingen voor musea en wandelingen/fietstochten bekijken. Je kunt ze ook thuis (wifi) downloaden, zodat je geen mobiele datakosten hoeft te maken als je onderweg bent.

Onderweg herkent de app via GPS waar je je bevindt, en toont vervolgens op de kaart deze plek. En hierbij het verhaal wat we er voor jou bij vertellen (tekst, foto's en geluid).

Fietsexcursie, vanaf Spaarndam door Spaarnwoude. Het landschap als geschiedenisboek, over de strijd tegen het water, de strandwallen, dappere Hansje, mooie Nel en grote Klaas. Bekijk en download de tocht.

Video en foto

Ons YouTubekanaal

Verslagen

Verslag Vogeldag IVNZK 13 mei 2018