Publicaties

De Toorts

Voor leden en donateurs geeft IVN-ZK driemaal per jaar het afdelingsblad De Toorts uit: op papier thuisbezorgd.
De laatst verschenen Toorts is als flipboek te lezen (november 2022: editie 117).
Alle Toortsen, van de eerste tot en met de laatste, vindt u in ons archief.

Wandelroutes

De meeste wandelroutes worden door ons als excursie aangeboden. Dat is natuurlijk ook wel het leukst: je krijgt een echte gids, die je wijst op dat wat je op het moment van de wandeling in het veld ziet. En je kunt ook nog vragen stellen. Maar natuurlijk schikt het niet altijd om op dat tijdstip aanwezig te zijn, of wil je gewoon zelf een mooie wandeling lopen of fietstocht maken.

Vier duinwandelingen: Met hulp en subsidie van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland hebben IVN-gidsen vier wandelroutes in de duinen opgesteld. Ze zijn te verkrijgen in het Bezoekerscentrum, of je kunt ze downloaden en afdrukken op deze pagina.

Bomenwandeling (i.s.m. gem. Haarlem): Langs een unieke verzameling bomen tussen de graven van het begraafpark Kleverlaan te Haarlem. Op deze oude begraafplaats staan elk jaar meer dan vijfenvijftig boomsoorten, van Pruikenboom tot Centenboom, volop in bloei. Hoe bloeien en groeien deze bomen, hoe planten ze zich voort, welke ziekten bedreigen de bomen en waarom staan juist deze soorten op deze begraafplaats? Het boekje is te bestellen door een email te sturen naar: marryvdgeest@gmail.com. De kosten zijn 8,20 inclusief verzendkosten.

Podcasts

Wekelijks komt Tierelier uit.

Audiotour op de smartphone

Van een reguliere excursie heeft IVN-ZuidKennemerland nu ook een digitale variant uitgebracht: een audiotour. Er volgen er meer.

Via menu Routes kan je de tour van Zuid-Kennemerland zien. Met je smartphone kan je de IVN-app downloaden, en hierin de route downloaden