Werkgroep Werken in de natuur

Kom op voor natuur en landschap in Zuid-Kennemerland! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de natuur een handje te helpen kunnen hun hart ophalen! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert van augustus tot en met maart werkdagen in bijzondere natuurgebieden in Zuid-Kennemerland. Vaak in natuurgebieden die zo kwetsbaar zijn dat je er normaliter niet in mag. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Leef je uit in de natuur!

Tijdens deze werkdagen gaan we de natuur een handje helpen. Wij helpen boswachters met terreinonderhoud waar zij zelf tegenwoordig niet meer aan toekomen. Dit vrijwilligerswerk komt altijd ten goede aan de flora en fauna! De werkdagen worden georganiseerd in samenwerking met o.a. Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Gemeente Haarlem en de Amsterdamse waterleidingduinen. Ze zijn elke maand in de periode van augustus tot en met maart en altijd op zaterdag van 9.30 uur tot 15.00 uur.

Natuurliefhebbers die graag een dag buiten in de natuur bezig zijn en een bijdrage willen leveren aan het natuurbehoud in Zuid-Kennemerland zijn van harte welkom. Leeftijd maakt niet uit en ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen lunch, koffie en thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. Kijk voor de werkdagen in de Activiteiten en meld je aan! Of bel met Marc van Schie, 06-22 5757 48.