Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag07jan202309:30

Nieuwjaarswerkdag in Schalkwijk

Lekker zagen en knippen in Schalkwijk!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert een Nieuwjaarswerkdag wilgenbosjes zagen langs de Molenplas. De eerste werkdag dag van het nieuwe jaar. Nog even lekker buiten actief en een goed begin van 2023!

wilgenbosje1

Het zagen doen we om het rietland beter tot zijn recht te laten komen en zo de omstandigheden voor riet- en moerasplanten en vogels te kunnen verbeteren.  Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom!

De natuur in Schalkwijk - Haarlem kent vele juweeltjes! In alle rust zijn in Schalkwijk langs de randen een aantal parken uitgegroeid tot bijzondere natuurgebieden. Zo heb je Poelbroekpark en de Meerwijkplas met zijn vele bijzondere vogels (blauwborst en roerdomp) en wilde orchideeën. Ook in het Poelpolderbos ooit aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk is ondertussen mooie natuur ontstaan. Maar ook in het zuiden van Schalkwijk rondom de Molenplas is leuke natuur ontstaan; leuk mix van park, riet, oever en bos.

molenplas kaart

We verzamelen om 9.30 uur op het strandje naast restaurant De Molenplas, Waertmolenpad 1, 2036 ES Haarlem.  Kom je met de auto parkeer deze dan einde Peelweg op parkeerplaats van het park en loop dan naar restaurant/strandje/wilgenbosje. Kom je met de fiets; neem deze mee naar de werkplek! Kom je met de trein dan neem je station Haarlem bus 73 om 9.07 uur naar Schalkwijk. Uitstappen halte Baronie om 9.22 en loop dan het park door naar de werkplek.     

Het gebiedje (groene streep) op het kaartje wat uitsteekt in de Molenplas gaan wij zagen. We gaan takkenrillen maken. We laten de berken staan en een paar wilgen voor de insecten in het vroege voorjaar! Het vierkante blokje op het kaartje is  het restaurant. Naast  het restaurant  heb je het strandje met zwemsteiger en daarnaast is ons wilgenbosje.  

De werkdag duurt tot 14.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie/thee werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Meer informatie bij Marc van Schie, 06-22575748. Wil je meedoen, meldt je dan aan via marcmargriet@hetnet.nl  Ervaring is niet vereist! Het belooft zeker een leuke en gezellige werkdag te worden. 

 

 

 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 31 december 2021 - 09:30
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image