Natuurtuin 't Bundertje

Terug naar werkgroep Schoolgidsen

Gelegen aan de Ecologische Verbindingszone de Spoordijk, die een groene strook vormt tussen de wijken de Bunders en 't Ven, is de Natuurtuin een ideale locatie voor allerlei natuuractiviteiten.

(kaart Natuurtuin 't Bundertje)

In de tuinen eromheen kunnen kinderen op zoek naar planten en insecten, groepen kunnen een wandeling maken langs de oude spoordijk. De gemeente Veghel heeft de Natuurtuin ingericht als NME-centrum (Natuur- en milieueducatie). Activiteiten voor kinderen en volwassenen worden in het programma aangeboden.

Op woensdagmiddag (14.00-16.00 uur) is de Natuurtuin open voor (groot-) ouders met kinderen. Zij kunnen natuuractiviteiten doen, binnen en buiten, en kennismaken met de dieren.

Tijdens de schoolvakanties is er geen open middag op woensdag.

Natuurtuin - 2 - KinderenVanaf half mei tot half oktober is er elke donderdag een open middag voor volwassenen (14.00-16.00 uur). Leden van het IVN wandelen samen met cliënten van de Donk (BrabantZorg) naar de natuurtuin, de wandelclub van de Watersteeg komt langs voor een kopje koffie, bezoekers uit de wijk maken een praatje. Vrijwilligers ontvangen bezoekers en schenken koffie en thee. De tuinen zijn voor rolstoelen toegankelijk.

In elke jaargetijde zijn er speciale activiteiten en evenementen op de natuurtuin. Voor actuele informatie over het programma en berichten over de activiteiten, ga naar Facebook Natuurtuin ’t Bundertje.

Scholen en groepen van BSO of KDV kunnen gebruik maken van lesmaterialen en activiteiten op de natuurtuin. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op met natuurtuin@meierijstad.nl.

Het IVN denkt mee in de programmering van de natuurtuin, samen met:


Voor meer informatie over het programma: secretariaat@ivn-veghel.nl

 

Terug naar werkgroep Schoolgidsen