Stekjesmarkt op de Natuurtuin

Stekjesmarkt is dé ruilplek voor tuinplantjes!

 

De stekjesmarkt biedt een mooie kans om zonder kosten aan nieuwe plantjes te komen. Bovendien is het zeer milieubewust: door planten met elkaar te delen uit onze tuinen gooien we ze niet weg maar geven we ze door aan elkaar. Ook goed voor biodiversiteit in de tuin!

Hoe werkt het? Je neemt planten mee die je zelf in de tuin over hebt. Kruidenplanten, zaailingen voor de moestuin, bijen- of vlinderplanten, jonge struiken. Zet ze in een bak of potje en schrijf erbij wat het is. Mooi is het ook om tijdens de stekjesmarkt informatie aan elkaar door te geven – wanneer bloeit de plant, waar moet hij staan, hoe groot wordt hij en of hij inheems is.

Het ‘ruilen’ is niet noodzakelijk. Ook als je geen plantje hebt meegebracht kun je wat meenemen want de kinderen van de natuurtuin hebben wat moestuin- en kruidenplantjes gezaaid voor bezoekers van de stekjesmarkt.

De stekjesmarkt is onderdeel van de Kinderboerderij-dag met activiteiten voor kinderen en aandacht voor de dieren van de natuurtuin. Het thema dit jaar is ‘Wat wil mijn dier?’ Respect voor de aard van het dier is belangrijk; hoe gaan wij om met de dieren die in onze tuin leven? Denk aan de wormen, die blij zijn als we de blaadjes laten liggen. Ook de egel is blij als hij in de bladeren kan scharrelen op zoek naar slakken. Natuurlijk zijn bijen en vlinders erg geholpen als we bloeiende planten in de tuin hebben.

Meer informatie natuurtuin@meierijstad.nl of 06 16 341 882.

Waar
Natuurtuin
Patrijsdonk 53A
5467 AC Veghel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina