VLU plant 30.000 bomen en struiken op de Maashorst Landschap

VLU plant 30.000 bomen en struiken op de Maashorst

Uden 29 november 2021

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft vorige week tijdens de plan vierdaagse bijna 30.000 bomen en struiken aangeplant op de Maashorst. Onder leiding van Willem Peters, Chris van Lieshout, Huub van Boxmeer, Jan Dortmans en Hans de Goeij zijn 13 locaties geschikt gemaakt om vol te planten. Zo’n 55-60 vrijwilligers hebben meegeholpen, waarvan 15-20 meerdere dagen.

IVN Uden sVLU - Plantvierdaagse 2021Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn gradiëntrijke bosjes en bosranden een goede aanvulling op bos en natuur op de Maashorst. Voorzitter Willem Peters vult aan: “we hebben 20 soorten bomen en struiken aan geplant voor de bosvogels, struweelvogels, dagvlinders e.a. insecten en kleine zoogdieren. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

IVN Uden sVLU - Plantvierdaagse 2021Afronding plant vierdaagse

De werkzaamheden vonden plaats aan de Hoogslabroekseweg (m.m.v. 250 kids), de Keltenweg,  de Brobbelbies en de Nieuwlandsesteeg. Alle natuur- en landschaps-organisaties uit de regio zijn komen helpen, met name de sVLU, IVN Uden, Vogelwacht Uden e.o. en IVN Bernheze. De sVLU is 12x per jaar actief met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere info bij W. Peters of E. de Groot via info@svlu.nl.

IVN Uden sVLU - Plantvierdaagse 2021IVN Uden sVLU - Plantvierdaagse 2021

Ontdek meer over

Deel deze pagina