sVLU bouwt eigen werkschuur Landschap

sVLU bouwt eigen werkschuur

Uden 14 augustus 2022

Vanaf afgelopen maart is een groepje vrijwilligers van stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) wekelijks op woensdag aan het werk op een perceel aan de Patrijsweg in Uden, dichtbij D’n Ujese Boogerd. Zij bouwen daar met gemeentelijke toestemming een werkschuur, die gebruikt gaat worden als opslag, werkplaats en overlegruimte voor de stichting.

Het perceel, ingericht als fruitboomgaard, is de compensatie voor het afstaan van een deel van het Klimaatbos ten behoeve van uitbreiding van het parkeerterrein van CSU.  

De mannen weten van wanten en laten het niet snel afweten; zij zijn iedere woensdagochtend met zijn zevenen aan het bouwen en sjouwen. Één keer moesten zij verstek laten gaan vanwege hevige regen, en één keer door tropische temperaturen. Maar verder laten zij zich niet afleiden. Sterker nog: onlangs is besloten om enkele uren langer door te werken op de woensdagen. “Het schiet niet genoeg op zo!”

De schaftkeet die door de Vogelwacht was uitgeleend is onlangs weer teruggebracht naar hun telpost op de Brobbelbies. Reden te meer om een tandje bij te zetten: het dak moet erop! Immers, een beschut plekje om te pauzeren is onmisbaar.

Werkschuur-2Werkschuur-3Werkschuur-4Werkschuur-5Werkschuur-6Werkschuur-7Werkschuur-8Tekst: Gerda Vloet

Foto’s: Jos Vloet

Ontdek meer over

Deel deze pagina