Stichting Udense Kersenboomgaarden viert 25-jarig jubileum

Stichting Udense Kersenboomgaarden viert 25-jarig jubileum

Uden 27 juni 2022

UDEN – Op zondag 3 juli viert de Stichting Udense Kersenboomgaarden het vijfentwintigjarig bestaan van kersenboomgaard d’n Ujese Boogerd aan de Patrijsweg in Uden-Zuid. Ter gelegenheid van dit jubileum vinden er die dag van 10.30 tot 16.00 uur diverse activiteiten plaats, welke in het teken staan van de Udense kersen. Wethouder Jeroen van den Heuvel verricht om half elf de openingsplechtigheid. Iedereen is van harte welkom, waarbij de toegang gratis is.

Door: Peter Noy
Het is ruim vijfentwintig jaar geleden dat vijf verenigingen, die betrokken waren bij het Udense kersenverleden, samen tot de conclusie kwamen dat in Uden een kersenboomgaard moest worden ingericht. Deze vijf verenigingen, de ZLTO, Heemkundekring, Bijenbond, IVN en Vogelwacht, presenteren zich op zondag 3 juli ieder op hun eigen manier. Tevens zijn een mandenvlechter en mensen van de ‘Hof van de Toekomst’ aanwezig. Daarbij wordt ook een link gelegd met het vroegere kersengebeuren. “De belangstelling voor de vroegere kersenteelt is nog onverminderd groot. Het vorige jubileum, in verband met het twintigjarig bestaan, trok destijds honderden belangstellenden”, vertelt Albert van Rosmalen, voorzitter van de stichting Udense Kersenboomgaarden. Uden was tot 1960 hét kersendorp bij uitstek met meer dan driehonderd hoogstamkersenboomgaarden, die in de loop van de jaren allemaal zijn verdwenen. Vandaar dat de Stichting Udense Kersenboomgaarden trots is dat Uden weer zo’n boomgaard heeft.
Activiteiten
De jubileumdag wordt opgeluisterd met live muziek, waarbij koffie, thee en voor de kinderen limonade te verkrijgen zijn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Albert van Rosmalen, telefoon: 06-46232187.

Kesenboom-1

Oud-burgemeester Hellegers verrichtte de opening bij het vorige jubileum (foto Peter Noy ©)

Deel deze pagina