Slootjesdag Uden een groot succes!

Slootjesdag Uden een groot succes!

Uden 22 juni 2022

Uden/Landerd – Het IVN Uden (Maashorst) heeft afgelopen weekeinde  de jaarlijkse slootjesdag gehouden. Meerdere (groot)ouders en hun (klein)kinderen konden één uur mee scheppen naar amfibieën en andere waterdieren. Ruim 75 personen hebben maar liefst 21 verschillende soorten waterdieren gevangen.

De (groot)ouder(s) hebben hun eigen (klein)kinderen aan de waterkant begeleid. Vijf IVN watergidsen gaven tekst en uitleg bij de vangsten aan 2 determinatie-tafels. Elk uur deden 25 mensen mee in de Stadsweide aan de Veghelsedijk te Uden. Het IVN Uden, de stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden en Water Natuurlijk Aa en Maas spreken van een succes.

Natuurlijk Schoon en Gezond Water

De vangst van meerdere kokerjuffers laat zien, dat het wijst-water in de Stadsweide vrij schoon is. Het IVN Uden en de sVLU zorgden voor schepnetten, witte bakken, cuvetten (dat zijn glazen kijk-bakjes) en zoekkaarten om rustig de gevangen diertjes te bekijken met loeppotjes. Na afloop is alles weer vrijgelaten. De Slootjesdag kwam tot stand via het IVN Uden, sVLU, gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, en Water Natuurlijk Aa en Maas.

slootjes-2slootjes-3slootjes-4slootjes-5slootjes-6slootjes-7

Deel deze pagina