NL Doet Landschap

NL Doet

Uden 15 maart 2022

 

Wethouder actief bij NLDoet op Bedaf

UDEN –  Wethouder Jeroen van den Heuvel is afgelopen zaterdag 12 maart actief met het Maashorster landschap in de weer geweest bij stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU). In het kader van NL Doet zijn enkele ha heide op en achter Bedaf geschoond van jonge berkenopslag. Dit is nodig voor behoud van een halfopen heidevlakte. Er waren zo’n 20 personen actief deze ochtend.

Chris van Lieshout coördineerde het veldwerk. Volgens Ernest de Groot zijn heideterreintjes, zoals bij Bedaf, fraaie half-natuurlijke landschappen, die je actief moet beheren voor het behoud er van. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor veel dieren is de heide van levensbelang. Denk aan boompieper, boomleeuwerik, (graaf)bijen en -wespen en b.v. de mierenleeuw.”

NLDoet het toch maar weer

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel organisaties hebben op 11 en 12 maart iets georganiseerd. De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. Nadere info bij Willem Peters (petersw@home.nl ) of Ernest de Groot (ernestdegroot@hetnet.nl).

Ontdek meer over

Deel deze pagina