Nationale Natuurwerkdag succes in Uden Landschap

Nationale Natuurwerkdag succes in Uden

Uden 10 november 2021

Landschapsbeheer Uden/IVN Uden deed afgelopen zaterdag 6 november mee met de Nationale Natuurwerkdag 2021. Ruim 20 vrijwilligers plantten meerdere, lange elzensingels aan op Kooldert te Uden. Landschapsherstel is hard nodig voor het behoud van de landschapswaarden in het Udense landschap.

IVN Uden - Natuurwerkdag 2021Volgens woordvoerder Ernest de Groot is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om nader kennis te maken met vrijwillig landschapsbeheer. Willem Peters  vult aan: “voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschapselementen van groot belang. Het zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren.”

IVN Uden - Natuurwerkdag 2021Kooldert

In Uden werkten ruim 20 vrijwilligers van 9.00-12.00 uur bij landschapsreservaat Kooldert (Uden). Hier werden 3 nieuwe elzensingels aangeplant. Deze elzensingels horen thuis in natte zandlandschappen zoals beekdalen en wijstgronden.Onder de bezielende leiding van Cris van Lieshout werden de divers singels uitgezet en ingeplant. Naast zwarte els werden soorten als vuilboom, gelderse roos en hondsroos aangeplant.

IVN Uden - Natuurwerkdag 2021

Ontdek meer over

Deel deze pagina