Podcast moestuinieren met IVN Uden Tuin en moestuin

Moestuinieren met IVN Uden – Podcast6

Uden 28 februari 2021

Welkom bij de podcasts van de cursus Stap voor Stap Moestuinieren van IVN Uden. In zes podcasts nemen we je mee door een jaar in de moestuin.

Als je gebruik wilt maken van het cursusboekje kun je twee dingen doen:

  • Rechtstreeks bestellen bij https://winkel.ivn.nl/ivn-cursusboek-moestuinieren. Je betaalt 12,50 voor het boekje exclusief de portokosten
  • Je maakt 12,50 over naar de penningmeester van IVN Uden en haalt zelf het boekje op bij de Kinderboerderij. Zo lang de voorraad strekt!
    Het banknummer van IVN Uden is: NL95RABO 0151 964940 tnv penningmeester ivn udenNB Deze mogelijkheid vervalt wanneer de Kinderboerderij dicht moet vanwege aanscherping van de lockdown maatregelen.

Geen cursusboekje? Geen probleem, wij denken dat het ook zonder kan.
Voor vragen en reacties kun je ons mailen: moestuincursus@ivnuden.nl

Podcast 6: Twee thema’s in deze laatste podcast:

  • Oogsten en bewaren

  • Voorbereiding op de winter en het nieuwe seizoen

Vaak komt er teveel oogst tegelijk en wat doe je dan? Hoe bewaar je zaken zoals aardappelen en uien die niet in de vriezer kunnen? En kun je zelf zaden overhouden voor volgend jaar? Trouwens, hoe weet je wanneer je aardappelen of uien kunt oogsten?

Dit is ook de tijd om terug te kijken op het eerste jaar in je moestuin. Wat ging goed, wat minder? Wat ga je volgend jaar zeker anders aanpakken? Welke plant stond op de verkeerde plek? Hoe weet je dat? Wat betekent dat voor je nieuwe plan? Dit is ook het moment om zaden te controleren en bij te bestellen.

Bijlagen bij podcast 6:

Ontdek meer over

Deel deze pagina