Podcast moestuinieren met IVN Uden Tuin en moestuin

Moestuinieren met IVN Uden – Podcast1

Uden 15 januari 2021

Welkom bij de podcasts van de cursus Stap voor Stap Moestuinieren van IVN Uden. In zes podcasts nemen we je mee door een jaar in de moestuin.

Als je gebruik wilt maken van het cursusboekje kun je twee dingen doen:

  • Rechtstreeks bestellen bij https://winkel.ivn.nl/ivn-cursusboek-moestuinieren.html Je betaalt 12,50 voor het boekje exclusief de portokosten.
  • Je maakt 12,50 over naar de penningmeester van IVN Uden en haalt zelf het boekje op bij de Kinderboerderij. Zo lang de voorraad strekt!
  • Het banknummer van IVN Uden is: NL95RABO 0151 964940 tnv penningmeester ivn uden NB Deze mogelijkheid vervalt wanneer de Kinderboerderij dicht moet vanwege aanscherping van de lockdown maatregelen.

Geen cursusboekje? Geen probleem, wij denken dat het ook zonder kan.
Voor vragen en reacties kun je ons mailen: moestuincursus@ivnuden.nl

Technische ondersteuning: https://www.podcaststudiouden.com/

Podcast 1: De start

In deze eerste aflevering maak je kennis met de twee trainers, we nemen het programma van de cursus door en starten daarna met de twee thema’s van de eerste podcast:

  • welk gereedschap is handig  bij het moestuinieren?
  • Het maken van een teelt plan: wat wil ik?

We bespreken hoe je een goed teelt plan maakt,  en waarom je dat zou doen! We bespreken grondsoort, windrichting, schaduw en zon en wat de bodem nodig heeft ter voorbereiding.  Ook werken in potten en bakken komt kort aan de orde. En: je maakt een verlanglijstje van wat jij graag uit je tuin wilt eten. Daarna kijken we wat goede buren zijn en welke planten je juist niet bij elkaar in de buurt moet zetten.

De podcast ‘IVN Uden – Stap voor stap moestuinieren’ is naast Spotify ook te vinden op andere platforms zoals de Apple Store.

Bijlagen bij podcast 1:

Ontdek meer over

Deel deze pagina