Brabant Bokaal voor Udenaar Willem Peters en Veghelaar Jan van Hoof Vogels

Brabant Bokaal voor Udenaar Willem Peters en Veghelaar Jan van Hoof

Uden 29 juni 2022

Uit: Brabants Dagblad 29-06-2022

DEN BOSCH – Willem Peters uit Uden en Jan van Hoof uit Veghel krijgen dit jaar de Brabant Bokaal 2022 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Samen met het echtpaar Dorien Eggink en Paul Hagenaars uit Breda, krijgen Van Hoof en Peters de onderscheiding omdat zij zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Jan van Hoof  ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn bijzondere bijdrage aan ontwikkeling van de kunst- en cultuursector in Meierijstad. Hij realiseert activiteiten op het brede terrein van theater, muziek, beeldende kunst, literatuur en festival en doet dat met een enorme drive en enthousiasme aldus de jury. 

Willem Peters krijgt de onderscheiding voor zijn tomeloze inzet voor het behoud en herstel van natuur, landschap en erfgoed in Oost-Brabant. Zijn werkzaamheden verricht hij veelal samen met diverse partners. Al decennialang bekleedt Peters een groot aantal vrijwilligersfuncties waarbij hij de brug weet te slaan tussen beleid en uitvoering.

Dorien Eggink & Paul Hagenaars (Breda) worden geëerd voor de inspirerende wijze waarop zij zich inzetten voor niet-conventionele, experimentele kunst in het algemeen en het BUT-filmfestival in Breda in het bijzonder. Het is hun levenswerk om deze culturele uitingen op te sporen en aan het publiek te tonen, zowel in Breda als ver daarbuiten. Ook slagen zij erin om veel verbindingen te maken tussen kunstenaars en filmmakers onderling.

Op maandag 26 september aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2022 uit in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. 

De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel en Brabant-breed project.

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/brabant-bokaal-voor-udenaar-willem-peters-en-veghelaar-jan-van-hoof~a21fd9a8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&cb=32eb643162643be38d0d449cf32ca626&auth_rd=1

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina