Werkgroep Natuurgidsen

De werkgroep natuurgidsen wil geïnteresseerden laten genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het beleven van de natuur en daarover vertellen staat centraal bij onze gidsen. We willen graag dat de kennis over en betrokkenheid bij de natuur groter wordt en organiseren daarvoor excursies en activiteiten in de wijde omgeving van Roden en Norg.

We zijn in het voorjaar van 2022 gestart met een nieuwe enthousiaste groep mensen met ervaring als gids en/of gediplomeerd IVN-natuurgids. We hebben allemaal hart voor de natuur en willen dat deelnemers plezier beleven aan de activiteiten die we aanbieden.

Activiteiten

Het programma is volop in ontwikkeling. Naast excursies en kinderactiviteiten willen we ook series gaan aanbieden rondom een thema. We horen graag waar je interesse naar uitgaat. In 2023 willen we een cursus in het programma opnemen bestaande uit lezingen en excursies. We onderzoeken hoe we ook voor andere doelgroepen (b.v. jeugd, ouderen) iets kunnen organiseren. Activiteiten zullen altijd aangekondigd worden op de website en gepubliceerd in de plaatselijke bladen. Het jaarprogramma vind je op activiteitenkalender. En wordt steeds aangevuld.

Op verzoek

Wil je naast ons programma gebruik maken van de natuurgidsen voor een groep of organisatie, neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging. De contactgegevens vind je bij Bestuur Roden-Norg

Nieuwe leden en gidsen

Zoals elke werkgroep zijn we blij met nieuwe deelnemers. Iedereen die wil helpen om de natuurgidsengroep steeds beter te maken is van harte welkom. Heb je ervaring als gids of de natuurgidsenopleiding van het IVN gevolgd en wil je af en toe een excursie begeleiden dan maken we graag kennis met je. Ook wanneer je geïnteresseerd bent kun je een mail sturen naar Nelleke Sijses.