Over Roden-Norg

IVN Roden-Norg betrekt mensen bij natuur, milieu en landschap. Met leuke en leerzame activiteiten voor alle leeftijden. Roden-Norg is een actieve afdeling met diverse werkgroepen en twee vlindertuinen. Enkele werkgroepen richten zich op het inventariseren van flora en fauna. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de natuur.

Op de homepage vind je nieuwsberichten en een rubriek ‘soort van de maand’. Heb je ook een nieuwsbericht of wil je een soort van de maand aandragen, mail dan naar de webmaster (contactpagina).

Binnenkort

Op 3 juni start een 2-daagse cursus libellen onder leiding van René Manger.  Er is nog plek (info en aanmelden). Ook kan je je aanmelden voor een leuke excursie bij Peest (info en aanmelden). Voor de lezing over wespen op 25 mei is aanmelden niet nodig (info). Tot slot voor kinderen organiseren we de jaarlijkse slootjesdag op 11 juni (info).
Ook zijn de werkgroepen weer op pad om de flora en dag- en nachtvlinders te inventariseren. Wanneer je dat leuk lijkt, kan je altijd een keertje mee. Kijk op de pagina’s van de werkgroepen.

De plannen voor de komende tijd

In 2023 organiseert de werkgroep natuurgidsen zes excursies in de minder bekende natuurgebieden rondom Roden en Norg. Er wordt aandacht besteed aan het ontstaan van het gebied, het landschap en wat dat betekent voor wat er groeit, bloeit en leeft. Een lezing over de landschapsgeschiedenis in het noorden van Drenthe sluit daar bij aan. Naast deze serie zullen we incidenteel een andere excursie, cursus of lezing organiseren.

In mei is er een cursus over libellen die de natuurgidsen en de werkgroep vlinders en libellen organiseren.

Raadpleeg deze pagina voor het laatste nieuws over excursies, cursussen en lezingen

Datum

Soort

Titel

Meer info

25 mei Lezing Wespen info
3 juni Excursie Peest info en aanmelden
11 juni Kinderactiviteit Slootjesdag info
3 juni en 2 september Cursus Libellen info en aanmelden
1 augustus Avondwandeling Heide bij volle maan
12 augustus Excursie Molenduinen
25 augustus Avondexcursie Hoe planten zich voorbereiden op de winter
17 september Excursie Natuurschoon
15 oktober Excursie Paddenstoelen
28 oktober Familie activiteit Nacht-van-de-nacht
oktober Cursus Composteren
4 november Excursie Lieversche bos
Kinderactiviteit GPS-tocht
Lezing Landschapsgeschiedenis