Over Roden-Norg

IVN Roden-Norg brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek. Zij doen dat door activiteiten te organiseren waarmee zij jong en oud kennis laten maken met de natuur in en rondom Roden en Norg. De afdeling is zeer actief bij het inventariseren van flora en fauna waarmee zij een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkelingen in de natuur.

Op de homepage vind je nieuwsberichten en een rubriek “soort van de maand”. Heb je ook een nieuwsbericht of wil je een soort van de maand aandragen mail dan naar de webmaster (contactpagina).

De plannen voor de komende tijd

In 2023 organiseert de werkgroep natuurgidsen, zes excursies in de minder bekende natuurgebieden rondom Roden en Norg. In deze excursies zal vaak aandacht besteed worden aan het ontstaan van het gebied, het landschap en wat dat betekent voor dat wat er groeit en bloeit en leeft. Een lezing over de landschapsgeschiedenis in het noorden van Drenthe sluit daar bij aan. Naast deze serie zullen we incidenteel andere excursie organiseren.

In mei is er een cursus over libellen die de natuurgidsen en de werkgroepleden vlinders en libellen organiseren.

Raadpleeg deze pagina voor het laatste nieuws over excursies, cursussen en lezingen

Datum

Soort

Titel

Meer info

29 maart Cursus Biologisch tuinieren info
februari Excursie De Slokkert
april Excursie Veenhuizen
18 mei Wandeling Dauwtrappen
mei Cursus Libellen
juni Excursie Peest
11 of 12 augustus Excursie Molenduinen
september Excursie Natuurschoon
november Excursie Lieversche bos
Kinderactiviteit GPS-tocht
Lezing Landschapsgeschiedenis