Over Roden-Norg

IVN Roden-Norg betrekt mensen bij natuur, milieu en landschap. Met leuke en leerzame activiteiten voor alle leeftijden. Roden-Norg is een actieve afdeling met diverse werkgroepen en twee vlindertuinen. Enkele werkgroepen richten zich op het inventariseren van flora en fauna. Het gehele jaar organiseert de afdeling verschillende activiteiten, zoals excursies en lezingen. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de natuur.

Op de homepage vind je nieuwsberichten en een rubriek ‘soort van de maand’. Heb je ook een nieuwsbericht of wil je een soort van de maand aandragen, mail dan naar de webmaster (contactpagina).

Geplande activiteiten

Het programma stellen we met grote zorgvuldigheid op. Toch is het altijd mogelijk dat we een activiteit toevoegen of dat we moeten schuiven in de activiteiten. Soms gooien ook de weersomstandigheden roet in het eten. Raadpleeg dus altijd vooraf de website voor de laatste wijzigingen.

Datum

Soort

Titel

Meer info

Van april t/m september Met de florawerkgroep mee op pad In Roden en De punt inventariseert de werkgroep op zes dagen Data, info en aanmelden
24 mei Avondexcursie Oostervoortsche diep Info en aanmelden
8 juni 1000 soorten dag De Onlanden Zie boven bij nieuws
16 juni Activiteit voor kinderen Slootjesdag Info
22 juni Excursie op de fiets Deel van de pingoruïne route Info en aanmelden
21 juli Avondexcursie Van zon- naar maanlicht
17 augustus Excursie Het water in en rondom het Lieverse diep
30 augustus Avondexcursie Heidewandeling
26 oktober Excursie in het donker Nacht van de nacht
19 of 20 oktober Excursie Paddenstoelen
november of december Lezing met excursie Korstmossen