Rondleiding Heemtuin “Veermans Hof IJsselflora”

Zeldzame planten

Heeft u de zeer zeldzame planten zoals Rode bremraap (foto), Ruige anjer, Echt bitterkruid, Akkerleeuwenbek en Besanjelier al eens van dichtbij gezien? Er staan nog veel meer van dit soort zeldzame planten in Heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe. In de afgelopen 17 jaar tijd is het de derde keer dat er een Bremraap in de heemtuin groeit!

Op vrijdagavond 7 juli kunt u tijdens een rondleiding deze planten en nog veel meer bewonderen. Tijdens de rondleiding wordt u door een gids meegenomen door de heemtuin en worden de verhalen achter de bloemen en planten verteld. Ook wordt er veel geproefd en geroken aan planten en de rondleiding worden afgesloten met een kopje thee met kruiden uit de heemtuin. De aanvangstijd is 19.00 uur en de rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier. U hoeft zich niet van te voren op te geven en een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.

 

De heemtuin is in juni/juli op z’n mooist. U kunt ook vrijblijvend een wandelingetje maken door de heemtuin. Voor groepen en groepjes kunnen er ook rondleidingen op maat aangevraagd worden.

Informatie: Annet van der Veen 0570-523937 heemtuin@ivn-olst-wijhe.nl

Waar
Heemtuin Veermans Hof IJsselflora
De Bongerd
8131DG WIJHE
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Vrijwillige gift
  • Aanmelden verplicht: Nee

Annet van der Veen

Olst-Wijhe

Ontdek meer over

Deel deze pagina