Hoogeveen
Amfibieën & reptielen
zaterdag01jan2022

Terugblik Slootjesdag

IVN Hoogeveen Slootjesdag 02Het was gezellig druk bij onze Slootjesdag. Heel veel kinderen konden met een schepnetje langs de waterkant op zoek naar de mooiste waterbeestjes.
In diverse aquaria was al het moois goed te bekijken en wachtrijen ontstonden bij alle activiteiten. De sfeer was goed en het weer was prachtig. Dan is wachten niet zo moeilijk.
De activiteiten waren labyrint lopen, tekenen aan de tekentafel en kijken bij de vondsten uit de sloot; Johan Scheeres heeft heel veel uit kunnen leggen. Ook kon er worden gegrabbeld in een heuse grabbelton vol modder. De verrassing was dat er mosselen in de modder zaten. IVN Hoogeveen Slootjesdag 03Schminken, broodjes of popcorn bakken, vlot varen, zwemmen, ‘vissen’ en schat zoeken, het was allemaal mogelijk. Kort na 2 uur werd de schatkist gevonden in het lange gras bij een van de wilgenhutten door Iris Westra uit Emmen. Zij krijgt het grote water-doe-boek! Gefeliciteerd Iris.

Natuurlijk was er koffie, thee en limonade! Het enige wat ontbrak was de ijscokar! Het was een prachtige middag langs de waterkant!

https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/497957/zoeken-naar-waterdiertjes-tijdens-slootjesdag.html

2017-06-12

IVN Hoogeveen Slootjesdag 04IVN Hoogeveen Slootjesdag 06IVN Hoogeveen Slootjesdag 07IVN Hoogeveen Slootjesdag 09IVN Hoogeveen Slootjesdag 10IVN Hoogeveen Slootjesdag 11IVN Hoogeveen Slootjesdag 13IVN Hoogeveen Slootjesdag 14