Struunhuus Overig

Nieuwsbrief april

Hoogeveen 21 april 2023

De eik, de 100 jaar oude zomereik in Hollandscheveld, locatie Riegmeer.
Het bestuur is van mening dat een eik in hoge mate bijdraagt aan de biodiversiteit. En dat is wat wij met elkaar voor ogen hebben. Waken over de biodiversiteit en waar het kan verhogen.
De eik zet aardig wat mensen in beweging. Niet alleen in Hoogeveen maar ook ver daarbuiten. De eik staat in het middelpunt van de belangstelling. Want laat die nu net daar staan waar iets gebouwd moet worden. En dat was voor IVN reden genoeg om eens contact te zoeken met NMF Drenthe, ‘wat gebeurt hier en wat kunnen wij doen?’. Er werden vragen gesteld door journalisten en dan prijzen we ons gelukkig met Bjorn Olthof, die vanuit zijn werk als boomtechnisch adviseur veel weet over bomen. Leden van afdeling zijn via GroenLinks Hoogeveen een petitie gestart en alles bij elkaar heeft de media de rest gedaan.
Het werd breed uitgemeten en er kwam steeds meer tegengas. Ook werd inmiddels steeds meer duidelijk over de plannen.
Op 14 april kwamen de wethouders met een opening. Wij gaan om tafel en kijken waar de kansen liggen zodat straks misschien de kop in de krant luidt: ‘De zomereik is gered van de kap’. Dat we als bestuur bezwaar aantekenen tegen de kap behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Klik op de pdf om meer te lezen:
Nieuwsbrief 03-2023
Voor het complete Nieuwsbrief archief, klik hier.

Ontdek meer over

Deel deze pagina