Groen blad Overig

3-jarige samenwerking: IVN Hoogeveen en DikGroen stichting

Hoogeveen 28 november 2022

IVN Hoogeveen gaat een nieuw jeugdprogramma opzetten om zodoende weer nieuwe aanwas te hebben voor de groep Junior Rangers Dwingelderveld. Het project behelst de organisatie van 8-10 bijeenkomsten in de natuur met iedere keer een ander thema en telkens in een ander gebied. Met de seizoenen meebewegen en ondertussen steeds meer leren. De doelgroep is kinderen/jongeren van 10-18 jaar.

Om dit nieuwe jeugdprogramma op te starten is een samenwerking aangegaan met DikGroen stichting die gedurende de eerste drie jaar een financiële bijdrage levert.

DikGroen stichting vindt het belangrijk om kinderen een natuurbeleving te bieden en hierdoor een band met de natuur op te bouwen. Die band beklijft voor het leven. De samenwerking met het Bomenmuseum past hier perfect in.

Voor een nadere kennismaking met IVN Hoogeveen of DikGroen stichting, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

————–

Over DikGroen stichting
DikGroen wil helpen om kinderen en jongeren tot en met 25 jaar een natuurbeleving mee te geven die kan leiden tot het opbouwen of versterken van een band met de natuur. Deze hulp bestaat uit het aanbieden van kleinschalige, financiële ondersteuning voor echte natuurbelevingsprojecten aan deze doelgroep. DikGroen organiseert zelf geen projecten maar richt zich 100% op het financieel mogelijk maken van natuur- belevingsprojecten. www.dikgroen.nl

Over IVN Hoogeveen
IVN Hoogeveen brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door mensen middels activiteiten kennis te laten maken met natuur en landschap in de eigen omgeving.
Onze IVN-ers zijn veelal actief in verschillende werkgroepen en in de zorg voor natuur en milieu op lokaal niveau.

DikGroen

Ontdek meer over

Deel deze pagina