Avondwandeling ‘Stil en Donker’ Hof Espelo

Avondwandeling ‘Stil & Donker’ over landgoed Hof Espelo op zaterdag 28 oktober 2023 om 20:00 uur

Zelf ervaren hoe bijzonder duisternis is? Ga dan mee met de wandeling ‘Stil & Donker’ tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 28 oktober. De wandeling gaat over landgoed Hof Espelo. Onze gidsen van Landschap Overijssel en van IVN-Enschede nemen je mee door het donkere bos. De wandeling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf à twee uur. We lopen ongeveer 5 kilometer. Meld je aan en wandel in het donker met ons mee.

Door zonder licht en in stilte te wandelen ervaar je het nachtelijke bos het beste. Je zintuigen wennen aan het donker. Je ziet veel meer dan je tevoren waarschijnlijk gedacht had en hoort en ruikt veel meer dan overdag. Ook je voeten leren al snel hoe ze hun weg kunnen vinden. Daarom loop je, voor zover dat veilig is, echt zonder zaklampen en wordt er maar weinig gepraat tijdens deze bijzondere wandeling. De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met IVN-Enschede.

Nacht van de Nacht

In heel Nederland is het zaterdag 28 oktober Nacht van de Nacht. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel en het IVN mensen laten ervaren genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker. ’s Nachts geen overbodige verlichting.

Praktische informatie over de excursie:


De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
— Aanmelden is verplicht via de site van Landschap Overijssel. Klik daarvoor op HIER AANMELDEN

Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:
Per telefoon: 0529 – 40 17 31 of per mail: info@landschapoverijssel.nl

Waar
Hof Espelo
Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis voor leden van Landschap Overijssel. Niet-leden € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina