Publiekswandelingen

De werkgroep publiekswandelingen organiseert regelmatig een publiekswandeling in de omgeving van Enschede.

Enschede heeft veel moois te bieden zoals bijzondere natuurgebieden en verschillende soorten landschappen. De randen van de stad bieden de natuurliefhebber ook veel bijzondere natuur.
Dankzij de rijke textielhistorie zijn er ook veel mooie landgoederen in Enschede bewaard gebleven en op het voormalige Vliegveld Twenthe is een prachtig natuurgebied ontstaan waar we ook wandelingen organiseren.  In en rondom Enschede gaan natuur en cultuurhistorie hand in hand.

Bijna maandelijks vindt in een van deze gebieden een publiekswandeling plaats waarbij IVN- gidsen u meenemen. Zij vertellen over de rijke natuur, over de cultuurhistorie van het gebied en over het landschap.
Al deze wandelingen worden aangekondigd in de lokale kranten. U kunt ook onder de kop activiteiten op deze site kijken.

Daarnaast organiseren IVN-Enschede en Landschap Overijssel samen zomeravondwandelingen. Mooie zomeravonden nodigen ons uit om te genieten van de natuur. Aankondigingen hiervoor kunt u vinden op onze site onder de kop activiteiten en op de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Greetje Koster, Lidy Vrijheid of Betty Meijerink via e-mail: ivnenschedepubliekswandelingen@gmail.com

Ook worden op aanvraag  excursies voor groepen verzorgd. Zie hiervoor op deze site: Familiewandelingen/Bedrijfsuitjes