250e vogeltelling aan de Westdijk te Bunschoten Vogels

250e vogeltelling aan de Westdijk te Bunschoten

Eemland 7 maart 2022

Afgelopen zaterdag heeft de laatste maandelijkse vogeltelling op de Zwarte Noord te Eemdijk plaatsgevonden. Na een lange periode van sanering, kan de volgende vogeltelling weer terukeren op de vertrouwde locatie op de Westdijk te Bunschoten. Door het idee van Wim Smeets om te blijven tellen, weliswaar op een ander plaats, is het plezier en de onderlinge gezelligheid gebleven!

Wim heeft toestemming geregeld dat we ons op zaterdag 2 april a.s. achter het hek kunnen begeven van het saneringsterrein. De reden om juist daar weer te tellen is heel duidelijk: het wordt de 250ste!! keer dat er geteld wordt op deze locatie op de Westdijk. O.l.v. van Wim Smeets is dit zonder onderbreking gedurende bijna eenentwintig jaar gedaan, een moment dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan en een feestelijke gelegenheid gaat worden. Dus mis het niet!!

Dus: volgende keer op 2 april, om 9.00 uur op de Westdijk bij het gemaal. Omdat we achter het hek moeten, gaan we verzamelen om 8.45 uur boven op de dijk aan het eind van de Fokjesweg. Formeel is momenteel het inrijden van de Fokjesweg verboden voor niet bestemmingsverkeer, maar dat geldt deze dag niet voor ons juist omdat we bestemmingsverkeer zijn. De locatie is uitsluitend te bereiken via de Fokjesweg!! 

Ontdek meer over

Deel deze pagina