Natuurpaden

boekje Lange duinenDe werkgroep Natuurpaden van IVN Eemland zet natuurpaden uit in de regio Eemland en verzorgt boekjes met beschrijvingen van die paden.
De bestaande paden worden regelmatig nagelopen.

Bestaande natuurpaden
De bestaande natuurpaden vindt u op de pagina Natuurpaden IVN Eemland.
De meeste paden zijn gelegen in de gemeente Soest. Zij zijn aangelegd door de gemeente Soest in overleg met de grondeigenaren en hun beheerders. De natuurpaden zijn gemakkelijk te herkennen aan de gekleurde paaltjes. Afhankelijk van tempo en interesse duren de wandelingen tussen de 1 en 3 uur.


De boekjes met beschrijvingen van de natuurpaden De Korte Duinen, De Lange Duinen, Over Eng en Brink en De Zoom zijn verkrijgbaar via IVN Eemland (email: info@ivn-eemland.nl) en bij de VVV Amersfoort. (De VVV in Soest is opgeheven)

Door de Lanen rond Buitenzorg
De werkgroep  heeft in 2010/2011 een nieuw natuurpad uitgezet, dit keer in Baarn. Het pad loopt door landgoed Buitenzorg en de Hooge Vuursche.
Omdat dit een zogenoemd “stiltegebied” is werd de route niet voorzien van paaltjes, maar is gekozen voor een GPS-route. Om technische redenen is de GPS-versie nog niet via deze site te downloaden. De beschrijving van de route in PDF-versie is wel via deze website beschikbaar, zie de pagina Natuurpaden IVN Eemland.

Andere toekomstplannen
We willen in de toekomst meer achtergrondinformatie over de bestaande paden op deze website zetten. Verder zijn er plannen om het natuurpad Soester Hoogt anders te laten lopen, zodat wandelaars het pad niet meer hoeven te delen met mountainbikers. Deze route zal ook voor een deel over De Stompert gaan lopen.

Meedoen?
Wil je meehelpen met een nieuw pad of bestaande paden af en toe checken?
Geef je op bij de coördinator: Martien van Liempd,
email: natuurpaden@ivn-eemland.nl