Eemland
Vogels
Op
zaterdag07mrt202006:00

Vroege Vogelwandeling

Je kunt de lente horen!

Als de lente nadert, doen alle vogels extra hun best om zich te laten horen. Ze zingen dat het een lieve lust is, want ze moeten laten weten dat dit hun plekje is en van niemand anders. Ze hebben nog een goede reden om zich te laten horen, want hoe moeten de mannetjes en de vrouwtjes elkaar anders vinden?

Daarom gaan gidsen van IVN Eemland op zaterdag 7 maart 2020 om 6 uur op pad om te horen dat de vogels wakker worden en direct beginnen hun territorium veilig te stellen.

Natuurlijk is 6 uur vroeg maar het levert ook iets heel bijzonders op: het beginnende licht valt tussen de stammen door op de grond, het ruikt heel bijzonder, zien we daar de zon opkomen?

Eén voor één worden de vogels wakker en laten hun specifieke geluidjes horen. Vaak begint de merel, dan de roodborst en daarna het winterkoninkje. Maar al snel roepen ze allemaal door elkaar. De boomklever herhaalt zijn enthousiaste roep eindeloos en het prachtige lied van de zanglijster klinkt boven alles uit. De Tjiftjaf is vast al terug van zijn verre reis en roept zijn naam. Misschien horen we het luidruchtige gekekker van de havik. Is dat de roffel van een specht?

Vooruit vertellen welke vogels we gaan horen is niet mogelijk, wel dat we er een heleboel zullen horen. En we proberen ze te zien natuurlijk en daarom is het handig om een verrekijker mee te nemen.

Zet de wekker een keertje wat vroeger en ga mee met de natuurgidsen van IVN Eemland om ze allemaal te horen.

Vroege vogel wandeling
Datum: ZATERDAG 7 maart 2020
Start: 06.00 uur
Startpunt: Kuil van Drakesteyn, Lage Vuursche
Meer informatie: wandelingen@ivn-eemland.nl

De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom
Van te voren aanmelden is niet nodig.

 

Algemene informatie

zaterdag 7 maart 2020 - 06:00
Locatie: 
Kuil van Drakesteyn Lage Vuursche
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image