Opleiding Moestuincoach

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Word dan moestuincoach en ga aan de slag op scholen en kinderopvangcentra!

Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers. Daarom leiden wij graag alle moestuinliefhebbers en experts op tot ware moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin.

De opleiding tot moestuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN. De opleiding bied je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren.

Bekijk het actuele cursusaanbod

In 2023 starten opleidingen in Gelderland (VOL), Zeeland, Zuid-Holland (VOL), Flevoland, Groningen (VOL), Noord-Holland. ‪‪‪Mogelijk komen er nog meer provincies en data bij.

Heb je interesse om mee te doen aan een opleiding? Schrijf je in en krijg bericht als een opleiding bij jou in de buurt van start gaat.

Interesse opleiding moestuincoach

Ervaring met moestuinieren(Vereist)
Ervaring met het begeleiden van kinderen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.