Workshop Natuurkoffer

Eén op de tien bewoners van zorglocaties komt niet meer buiten. Gelukkig kan de natuur ook mee naar binnen worden genomen! Met behulp van de Natuurkoffer. Ideaal voor hen die niet meer zo makkelijk naar buiten kunnen. Wil je weten hoe je de Natuurkoffer inzet? Wil je weten hoe je de Natuurkoffer inzet? Meld je dan aan voor deze workshop. De eerstvolgende workshop is op 15 februari 2023.

Wat is de Natuurkoffer?

De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten die de zintuigen prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje, het proeven van zelfgemaakte bramenjam. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. Dit werkt bijvoorbeeld goed bij mensen met dementie. De Natuurkoffer is goed in t zetten bij activiteiten voor bewoners van zorglocaties.

Workshop Natuurkoffer

Een Natuurkoffer-activiteit organiseren kan iedereen, veel natuurkennis is niet nodig. In deze workshop leert IVN je waar je op moet letten bij het geven van een Natuurkoffer-activiteit en oefenen we hier samen mee. Na de workshop ben je in staat een goede Natuurkoffer activiteit te organiseren.

Duur

2,5 uur.

Voor wie?

De workshop staat open voor iedereen in Zuid-Holland. De enige voorwaarde is dat je na de workshop van plan bent om activiteiten te organiseren met de Natuurkoffer. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop.

Wanneer en waar?

Woensdag 15 februari 2023 van 19.30 tot 22.00 uur.
Locatie: IVN Zuid Holland, Laan van Oversteen 14-d, CX Rijswijk

Contact

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact op met Ruben Mulder r.mulder@ivn.nl

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk. Je kan je nog wel inschrijven voor een van de onderstaande trainingen:

 

 

Workshop Natuurkoffer
Waar
IVN Zuid-Holland
Laan van Oversteen 14-d
2289 CX Rijswijk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina