Lessenbundel de Zeeuwse Natuur

Met de lessen uit de Zeeuwse Lessenbundel ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 álles over de Zeeuwse Natuur. Ze leren meer over Zeeuwse krachtpatsers, bizarre overlevers of vondsten op het strand. Leerkrachten kunnen leerlingen digitaal meenemen de Zeeuwse Natuur in dankzij de bijbehorende filmpjes om daarna aan de slag te gaan in de klas of op het schoolplein of daarbuiten. De lessenbundel draagt bij aan het vak Wereldoriëntatie op eigen bodem.

Ook leerkrachten gebaat bij groen schoolplein

Hoe werkt het?

Leerkrachten die zich aanmelden voor de Zeeuwse Lessenbundel ontvangen om de maand een les over de Zeeuwse natuur. De les bestaat uit een uitgebreide handleiding met een aantal lesopdrachten en een kennisfilmpje voor de leerlingen. Door middel van het filmpje beleven leerlingen de Zeeuwse Natuur vanuit de klas wat aansluit op de doelen van wereldoriëntatie. Hieronder vind je de natuurlessen die al online staan. Klik op de natuurles en vul het formulier in om direct aan de slag te gaan!

Tips om naar buiten te gaan

Elke lesbrief bevat ook tips om met leerlingen de Zeeuwse Natuur te ontdekken. Dat kan tijdens één van de excursies naar een buitenlokaal op de website of we tippen andere plekken in de Zeeuwse Natuur waar genoeg te beleven valt. De lessen in de lessenbundel sluiten aan bij diverse kerndoelen. Zoals 39, 40, 41, 42, 43, 45 en 46.

Zilt

Op zoute gronden, zoals in Zeeland, groeien zilte planten. Voorbeelden zijn strandbiet, zeekraal en zeevenkel. In Nederland zijn maar weinig plekken met zo’n zilt klimaat, dus het zijn bijzondere plantjes.

Weidevogels

Wat vind je in het weiland en zegt Boe..? Boerenlandvogels natuurlijk! In deze les ga je op zoek naar de mooiste weidevogels. Je leert de verschillende soorten herkennen en gaat op onderzoek uit hoe hun snavels werken.

Meld je aan en ontvang een paar keer per jaar een nieuwe lesbrief!

Ja, ik meld mij aan

 

De Lessenbundel Zeeuwse Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.