Natuurlessen: Zilte groenten in Zeeland

Op zoute gronden, zoals in Zeeland, groeien zilte planten. Voorbeelden daarvan zijn strandbiet, zeeaster, zeekraal en zeevenkel. In Nederland zijn maar weinig plekken met zo’n zilt klimaat, dus het zijn bijzondere plantjes. IVN en jong Leren Eten hebben twee lespakketten ontwikkeld waarin leerlingen alles leren over Zilte groenten. Download ze hieronder, bekijk de bijbehorende filmpjes en ga aan de slag met de klas.

Lespakket 1: Zilte groenten kweken: strandbiet

Zilte groenten zijn beschermd; je mag ze dus niet plukken in de natuur. Gelukkig kun je zilte groenten ook heel makkelijk zelf kweken met een zadenpakketje. Ga aan de slag met de hele klas! Bekijk onderstaande video en download de lesbrief. Zilte zaden kun je aanschaffen in de webwinkel.

Download lesbrief 1: Strandbiet

Lespakket 2: Zilte groenten

In de Zeeuwse natuur groeien bijzondere zilte planten. In deze lessen leer je meer over de eigenschappen van zeekraal, standbiet en zeevenkel. En je ontdekt zelf wat zout doet met de groei van planten. Bekijk onderstaande video en download de lesbrief.

Download lesbrief 2: zilte groenten

 

 

Lessenbundel Zeeuwse Natuur

Wil je meer leren over de Zeeuwse natuur? Bekijk dan alle lessen uit de Lessenbundel Zeeuwse Natuur. Met de lessen uit de Zeeuwse Lessenbundel ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 álles over de Zeeuwse Natuur. Ze leren meer over Zeeuwse krachtpatsers, bizarre overlevers of vondsten op het strand. Leerkrachten kunnen leerlingen digitaal meenemen de Zeeuwse Natuur in dankzij de bijbehorende filmpjes om daarna aan de slag te gaan in de klas of op het schoolplein of daarbuiten.

De lessenbundel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.

 

Meer over Zilt

Tuin en moestuin

Ontdek meer over

Deel deze pagina