Natuur- en Milieueducatiecentra Zeeland

IVN werkt al sinds oudsher samen met de Zeeuwse NME-centra. Logisch ook want we hebben allebei hetzelfde doel: kinderen verliefd laten worden op onze natuur. De NME-centra haken graag aan bij de campagnes en projecten van IVN om schoolpleinen te vergroenen. Zo vullen we elkaar goed aan en werken we vanuit verschillende invalshoeken aan hetzelfde doel.

Zeeuwse NME-centra

De samenwerkende NME-centra in Zeeland willen kinderen graag meenemen in het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. Samen met natuurouders, vrijwilligers, natuurgidsen en gastdocenten laten ze kinderen de geheimen van de natuur ontdekken. Via hun uitleensysteem hebben ze een schat aan leskisten en materialen beschikbaar voor scholen, kinderopvangcentra en BSO’s. Bewapend met de geleende loeppotjes, verrekijkers en schepnetjes kunnen kinderen op expeditie op en om het schoolplein. Wil je samen met je leerlingen een keer op pad in een totaal andere omgeving, dan bieden ze ook tal van excursies aan naar de prachtige Zeeuwse natuurgebieden.

Klimaat en Energie

Naast natuur nemen de NME-centra kinderen ook mee in de wereld van de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en voedseleducatie. Grote begrippen die we in kleine stukjes hakken zodat het voor kinderen goed te behappen blijft. Dat doen ze o.a. aan de hand van praktische, concrete lesmaterialen en interactieve lessen. Maar zeker ook door kinderen zelf te laten onderzoeken en ontdekken. En door hen als serieuze gesprekspartners te betrekken bij de discussies rondom de duurzame uitdagingen waar we voor staan. Samen nadenken over de toekomst en onderzoeken welke rol zij hier zelf in kunnen nemen.

Meer weten over NME

Meer weten over NME? Kijk dan eens op de website van een NME-centrum in jouw regio:

1. Natuur&Zo, Terneuzen
2. MEC de Bevelanden, Goes
3. NME-centrum Schouwen-Duiveland, Zierikzee
4. NME Walcheren, Oostkapelle
5. NME Tholen 

​​​​​​​

NME-centra Zeeland