Schone en (be)leefbare rivieren

IVN zet zich in voor schone uiterwaarden en rivieren in Nederland. Dat doen we door samen met vrijwilligers de rivieroevers te onderzoeken, op te ruimen én door vrijwilligers en omwonenden kennis te laten maken met het mooie rivierengebied.

IJssel

Overijsselse Vecht

Activiteiten langs de Vecht zijn in het najaar 2020 gestart, ondersteund door de provincie Overijssel. Het gaat om de volgende activiteiten:

Doe mee!

Wil je meehelpen aan een Schone IJssel of Vecht of aan Schone Rivieren in het algemeen? Je kunt helpen op verschillende manieren:

  1. Stuur een e-mail naar Lourens Formsma l.formsma@ivn.nl.
  2. Door rivierafvalonderzoeker te worden. Na een training breng je in kaart wat er langs de rivier aan afval te vinden is. Geef hier je interesse door.

Heb je een ander goed idee voor het opruimen van plastic in onze rivieren? Neem contact op met de riviercoördinator via l.formsma@ivn.nl.

Schone Rivieren

Deze activiteiten langs de IJssel en Vecht zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Het doel: geen plastic afval meer via de rivieren naar zee. We pakken het probleem bij de bron aan door:

De opruimacties langs de IJssel en Vecht worden mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en zijn een samenwerking met Platform Schone IJssel 2.0.