Basisonderwijs en kinderopvang

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken kinderen zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur!

Voor het basisonderwijsAan de slag met de natuur binnen het basisonderwijs? IVN biedt divers aanbod en tips.

Voor de kinderopvang Meer doen in of voor de natuur? Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden.

Voor basisonderwijs

Op school aan de slag met natuureducatie? Zo ontdekken kinderen zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur! In Flevoland doen we dat onder andere door natuur-en duurzaamheidseducatie in de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, groene en gezonde schoolpleinen en Tiny Forests.

Buiten

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Buiten kun je aan de slag met lessen over de natuur. Maar wist je dat het (groene) schoolplein ook uitermate geschikt is voor een taal- en/of rekenles?

Ontvang het laatste nieuws en de leukste tips.

Meld je aan

Aanbod basisonderwijs

Tiny Forests

46437420 d657 47cd 9f0c 7881071e2a75

Voedseleducatie

10 Dingen om te doen op en rondom je schoolplein

Buitenles

Gratis ondersteuningssessie Groene Schoolpleinen Overijssel

Groene schoolpleinen

Pioniers natuurrijke school

Buurtbewoners werken samen aan een groener en mooier Colmschate

Gastlessen en excursies

Lesmaterialen

Naast provinciale activiteiten voor het basisonderwijs zijn er landelijke IVN campagnes. Ieder jaar vieren we de Nationale Buitenlesdag in het voorjaar. We vieren dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven! Tijdens de Slootjesdagen (juni) organiseren IVN-afdelingen in heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant.

Wat leeft er in de Overijsselse slootjes?

Voor de kinderopvang

Op de kinderopvang aan de slag met natuureducatie? Zo ontdekken kinderen zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur! In Overijssel doen we dat onder andere door kinderen op voedselontdekkingstocht te laten gaan en te laten ervaren tijdens landelijke campagnes als Modderdag en Hartje Winter en met natuurkr8.

Natuurkr8

Voedseleducatie

Verslag Paddenstoelenwandeling

Naar een groene opvang