Recreatie in de natuur versterkt de band tussen mens en natuur. Tegelijkertijd is het belangrijk dat door natuurrecreatie geen schade ontstaat aan de natuur. Daarom werkt IVN aan het vergroten van draagvlak voor de instandhouding van de Nederlandse natuur, zodat we daar nu en in de toekomst van kunnen blijven genieten. Recreatieondernemers zien wij als de schakel tussen de natuur en haar bezoekers.

Aanmelden cursus Gastheerschap IJsselvallei

Gastheer/-vrouw van het Landschap

Tijdens de cursus IVN Gastheer/-vrouw van het Landschap worden ondernemers zich meer bewust van de meerwaarde van natuur voor hun onderneming. Ze leren o.a. over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere waarden van de natuur en de kenmerkende flora en fauna. Samen met andere deelnemers van het programma en (lokale) partijen bouwen ondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk. In Overijssel zijn al meer dan 350 Gastheren en gastvrouwen opgeleid in Salland, Weerribben-Wieden, IJsseldelta en Twente

Gastheer/-vrouw van het Landschap Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Nationale parken

IVN Overijssel werkt samen met Nationaal Park Sallandse Heuvelrug/Twents Reggedal en Weerribben-Wieden om de natuur te behouden, te koesteren en ervan te genieten. IVN is coördinator communicatie, educatie en natuurbeleving. IVN Overijssel organiseert daarnaast o.a. Gastheren van het Landschap, Beleefweken en educatie voor scholen op de Sallandse Heuvelrug.

Blijf op de hoogte

Ben je recreatieondernemer en blijf je graag op de hoogte? Ontvang 4x per jaar de IVN Natuur & Recreatie nieuwsbrief.