Revolutie Groene Schoolpleinen

Op een groen en gezond schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert kinderen over het belang van de natuur. Groene schoolpleinen dragen daarnaast bij aan gemeentelijke opgaven rondom biodiversiteit, klimaatadaptatie, sociale kwaliteit, welzijn en gezondheid.

Help je mee?

Iedereen kan een steentje bijdragen om van de Flevolandse pleinen gezonde en groene speel-  en leerplekken te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen, het onderhoud of een financiële bijdrage. Sluit je aan?

Flevoland bundelt krachten voor groene en gezonde schoolpleinen
Flevolanders slaan handen ineen voor groene en gezonde schoolpleinen

Stappenplan Groene Pleinen

In ons stappenplan lees je welke stappen jouw school kan zetten voor meer groen op je plein. Ook vind je hier meer informatie over de voordelen van een groen plein én inspiratie van andere scholen.

Inspiratiesessies en schoolpleinsafaries

Regelmatig organiseert IVN Flevoland inspiratiesessies en schoolpleinsafari’s voor verschillende doelgroepen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Basisschooldirecteur Peter Hulstein over educatieve mogelijkheden op een groen plein

Kleine vergroeningen

Je schoolplein groen maken, dat klinkt misschien als een grote klus. Maar ook met kleine stapjes kun je al een verschil maken. Voor de kinderen, maar ook voor de natuur. Met deze vier kleine vergroeningen maken we het makkelijk!

Digitale Schoolpleinsafari Flevoland

Digitale schoolpleinsafari

Groene schoolpleinen: ze zijn er in allerlei variaties. Om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is, nemen we je mee langs vier Flevolandse pleinen. Ga je mee?