Digitale Schoolpleinsafari Flevoland

Groene schoolpleinen zijn er in vele soorten en maten. Om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is, nemen we je mee langs vier Flevolandse pleinen. Samen met onze kinderdirecteur Roxanne hebben we schooldirecteuren gevraagd naar hun ervaringen. Ga je mee?

Klik op de uitgelichte scholen (ster) om meegenomen te worden in het verhaal achter dit groene plein. De andere groene markers geven de overige groene schoolpleinen in Flevoland aan.

De vijf uitgelichte schoolpleinen

dsc05089_ _overzicht

Almere: Basisschool Het Spectrum

Klik hier voor het interview met Bart Kuipers over de motivatie van deze school om voor een groen plein te kiezen en het effect dat zij zien.

dsc05053

Dronten: Basisschool Het Wilgerijs

Klik hier voor het interview met Saskia Linschoten over de aanleg en het onderhoud van hun groene plein.

dsc05105

Lelystad: Basisschool De Boeier

Klik hier voor het interview met Roelie Renzema over het betrekken van ouders, kinderen en de buurt bij een groen plein.

dsc05059_ _boomhut

Zeewolde: Basisschool de Wetering

Klik hier voor het interview met Peter Hulstein over educatieve mogelijkheden van een groen plein.

img_6191

Noordoostpolder: CBS Sjaloom in Rutten

Klik hier voor het interview met Grietje Captein over het belang van risicovol spelen en hun avontuurlijke groene schoolplein.

dsc05108

De digitale safari

Ga digitaal langs de vier groene pleinen in Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Op zoek naar meer foto's van pleinen

Ons lijkt het mooi om zoveel mogelijk groene schoolpleinen in kaart te brengen. Dit om te laten zien hoe je van schoolpleinen groene speel- en leerplekken kunt maken. Staat jouw groene schoolplein er niet op? Stuur dan een e-mail naar flevoland@ivn.nl. Vermeld hierin de naam, het adres en stuur vooral ook foto’s mee.

dsc05104_0

Ideeën en tips van kinderdirecteur Roxanne

Kinderdirecteur Roxanne ging aan de slag om te onderzoeken waarom een groen plein eigenlijk zo belangrijk is, en welke onderdelen echt niet kunnen missen op een groen plein. Roxanne: ‘Een groen schoolplein, dat willen alle kinderen. Ik heb wat ideeën in een collage gezet. Een klein stuk tegels eruit en wat groens erin maakt al verschil.’

In de collage laat ze zien wat haar ideeën en tips over een groen schoolplein zijn. Roxanne geeft inspirerende voorbeelden zoals een wilgenhut, buitenlokaal en een eettuintje. Maar een groen schoolplein is volgens haar niet alleen een fijne plek voor kinderen. Ook beestjes en insecten kunnen goed leven op het plein, als ze daar de ruimte voor krijgen. Wilde bloemen helpen daarbij. Bekijk Roxanne’s collage voor al haar tips.

Voor meer inspiratie volg Roxanne op LinkedIn.

collage_roxanne

Op 100% van de Flevolandse pleinen een vergroening

IVN Flevoland droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke Flevolandse basisschool. Om die droom dichterbij te brengen zijn we de Revolutie groene en gezonde pleinen gestart. Ons doel: op 100% van de Flevolandse pleinen een vergroening realiseren. Sluit je aan bij de Flevolandse Revolutie groene en gezonde pleinen en blijf op de hoogte van alle acties.

De Digitale Schoolpleinsafari Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland.