Nog nooit wilden zoveel jongeren de natuur in en hun steentje bijdragen voor een groene, duurzame toekomst. IVN Flevoland draagt hieraan bij door aanbod te ontwikkelen en samen te brengen voor het voortgezet- en beroepsonderwijs.

IVN maakt programma’s met jongeren en voor jongeren. We zetten een nieuwe generatie aan het roer, help je mee?

Kweektips per bloementuintje

Aanbod

Voedseleducatie

Veel jongeren weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Scholen zijn fantastische plekken om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten.

Boerderijeducatie

Voor jongeren valt er veel te ontdekken op de boerderij. Bezoek een educatieboer bij jou in de buurt.

Watereducatie

Water brengt veel vraagstukken mee en deze zullen er in de toekomst alleen maar meer zijn. Denk bijvoorbeeld aan bodemdaling, droogte, wateroverlast door hevige piekbuien.

Jongeren Adviesbureau

Jongeren adviesbureau

IVN Flevoland gelooft dat jongeren met hun frisse blik en creatieve ideeën kunnen bijdragen aan oplossingen voor actuele vraagstukken van organisaties. Daarnaast zijn de jongeren van nu de generatie van de toekomst, het is daarom belangrijk om hun stem te laten horen.

Natuurschool

Excursies voor alle leerlingen van klas 1 t/m 3. Elkaar beter leren kennen, pret hebben en zien hoe bijzonder de natuur is. Op 2 locaties in Nederland, langs de Nederlandse kust. Wadlopen, sleepnetvissen, steiger vissen, de Coole Walvisjagers etc. Ga er actief op uit met je klas! Ook zeer geschikt voor introductie-programma’s.

Veldwerk

Veldwerk is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen leren om zelf te kijken, ontdekken en onderzoeken. Ze maken kennis met natuur, milieu en landschap en trainen hun onderzoeksvaardigheden. Voor een aantal vakken in het VO is veldwerk een hele mooie manier om de vertaling te maken van de geleerde theorie naar de praktijk. Kom naar De Veldhoeve in Orvelte (Drenthe).

Maatwerk

Op zoek naar een invulling voor jouw groene duurzame les? Wij denken graag met je mee.