Flevoland Bloeit!

Wij dromen van natuur dichtbij voor alle inwoners van Flevoland. Een natuurinclusieve samenleving creëren we met z’n allen. De komende jaren gaat IVN Flevoland samen met verschillende partners waaronder provincie Flevoland, gemeenten en andere groene partners werken aan deze droom. En natuurlijk samen met jou als inwoner!

Maar wat betekent biodiversiteit nou eigenlijk?

Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de soortenrijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat daarbij om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, leefgebieden en genen en al hun onderlinge relaties. Van bloemen, bijen, wormen en vogels in onze tuinen tot de bomen. De verscheidenheid aan soorten maakt onze planeet bewoonbaar en mooi. Ieder van ons kan de biodiversiteit een beetje helpen, bekijk deze Flevoland Bloeit website om te lezen wat jij kan doen!

Zelf aan de slag, vergroen jouw tuin

Vind jij groen in de buurt ook belangrijk, ga dan zelf aan de slag! Het vergroenen van je buurt is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit. De biodiversiteit staat namelijk onder druk en dat heeft grote gevolgen voor het leven op aarde, de landbouw, natuur en de stad. Lees meer over de verschillende projecten waar jij aan mee kan doen.

Activiteiten- en cursusagenda

Wil jij weten welke activiteiten/cursussen er rond het thema biodiversiteit plaatsvinden in Flevoland? Onze lokale IVN Afdelingen en andere groene organisaties nemen je graag mee op pad. Wij zetten onze favoriete activiteiten (voor jong en oud) voor je op een rijtje! Eropuit in Flevoland!

10 Dingen om te doen op en rondom je schoolplein

Biodiversiteit op school

Het verlies aan biodiversiteit vormt een probleem. Niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen. Want in de natuur alles invloed heeft op elkaar. Daarom vertellen wij op scholen wat biodiversiteit betekent, zodat leerlingen beseffen hoe belangrijk het is om de biodiversiteit te beschermen en wat leren zij zelf kunnen doen!

biodiversiteit ambassadeurs storytelling flevoland

Gezocht: Flevolanders met een groen hart

Woon je in Flevoland, en ben je actief bezig met het groener maken/ vergroenen van je omgeving, op welke manier dan ook, dan ben jij de biodiversiteit-ambassadeur waar wij naar op zoek zijn!

Biodiversiteit op bedrijventerreinen

Het zal je niet verbazen: slechts 1% van alle bedrijventerreinen bestaat uit natuur. Het zijn grijze, versteende omgevingen. En dat terwijl zo’n 30% van de werkende Nederlanders op een bedrijventerrein werkt. Daar is grote winst te behalen, voor mens én natuur!

Ook voor huiszwaluw en insecten geldt woningtekort

Biodiversiteit en woningcorporaties

Als het nu gaat om nog te bouwen huizen of bestaande bouw, wij werken samen aan een groener Flevoland. Dit doen we ook met woningcorporaties.

Meer biodiversiteit in Flevoland

Regiodirecteur Joline de Weerdt over Biodiversiteit in Flevoland. – We willen toch eigenlijk allemaal meer biodiversiteit in Flevoland?

Om alle ambities uiteindelijk te bereiken, zal er een brede samenwerking moeten ontstaan tussen: burgerinitiatieven, maatschappelijke – groene – organisaties, overheden, onderwijs en ondernemers.