Biodiversiteit en woningcorporaties

Een groene omgeving heeft een positieve invloed op onze gezondheid. IVN Flevoland droomt daarom van een groene omgeving voor alle Flevolanders. Woningcorporaties en gemeenten kunnen vergroening ook goed combineren met andere opgaven, zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en de woningbouwopgave. Ook in wijken met veel sociale woningbouw is het belangrijk om bewoners bij vergroening te betrekken, IVN Flevoland kan woningcorporaties daarbij helpen.

Training voor professionals van corporaties

IVN Flevoland biedt professionals van woningbouwcorporaties de training: ‘Een levende tuin maak je zelf, voor woningcorporaties’. In deze training leer je hoe je tot klimaatbestendige en biodiverse tuinen komt, over het onderhoud van deze tuinen, het betrekken en activeren van bewoners op dit thema en delen we tips en trucs en inspiratie waarmee de corporatie direct aan de slag kan gaan met dit onderwerp.

Meer informatie of samenwerken

Heeft jouw organisatie interesse om deze cursus voor medewerkers  of met jouw partners te organiseren, wij informaren je graag over een cursus op maat. Neem voor meer informatie contact op met: Lourens Formsma, Projectleider IVN Flevoland, l.formsma@ivn.nl