Word ambassadeur

Almere is een groene stad: je loopt vanuit je voortuin, via het park zo de natuur in. Veel Almeerders geven om het groen en de natuur in hun stad. Maar hoe groen is Almere? Welke bomen staan er in dat groen? Welke rol hebben deze bomen in de natuur en hoe dragen ze bij aan onze gezondheid? Gemeente Almere, Staatsbosbeheer, Pius Floris en IVN slaan de handen ineen. Maar Groene Ambassadeurs vormen de spil in het project. 

Daarom zoeken we Groene Ambassadeurs die deel willen uitmaken van de community rond Onze Bomen. Het zou top zijn als je wilt helpen om zoveel mogelijk Almeerders te enthousiasmeren een boom op de kaart te zetten. Word jij blij van bomen, en vind je het belangrijk meer Almeerders bij de natuur te betrekken, doe dan mee.

 Als Groene Ambassadeur help je bewoners van Almere bij het opmeten van de boom in hun tuin en in hun directe omgeving.  Voordat je aan de slag gaat, verzorgt IVN een training zodat je precies weet hoe het werkt en wat het betekent. Het doel is om minstens 1000 bomen in kaart te brengen. Van elke boom én van al die bomen samen berekenen we de bijdragen aan het klimaat en de waterhuishouding. Maar bomen zijn veel meer dan alleen harde cijfers. Dus deel vooral je enthousiasme én alles wat je weet over bomen. We zijn dol op eigen initiatief.

 

Wil je meedoen? Meld je hier aan als Groene ambassadeur!

Nog even de uitgangspunten op een rijtje:

 

Lees meer!

Logo