Onze bomen Almere

Populieren, eiken, lindes, essen, berken en beuken zijn op veel manieren belangrijk.

Met Onze bomen onderzoeken we wat de waarde is van de boom in je tuin, op het schoolplein of bij je bedrijf. We kijken naar wat jouw boom betekent voor het klimaat en de waterhuishouding: hoeveel regen houdt hij vast, hoeveel CO2 en luchtvervuiling vangt hij af en hoeveel zuurstof levert hij. En we berekenen de waarde voor de stad van al die bomen bij elkaar.

Welke boom is dit?

Wist jij van welke bomen de blaadjes zijn?

Controleer hier je antwoord:

  1. Linde
  2. Esdoorn
  3. Hazelaar

Zet een boom op de kaart en win een boek!

Als je na het op de kaart zetten, ook een foto van jouw boom (met jou) deelt, op je eigen socials met #onzebomen maak je kans op een leuk boek. Onder de geplaatste inzendingen verloten we elke maand een boek van Dwergmuis tot Stadsreus. Een musthave over de Almeerse natuur!

Logo

Gezocht: Almeerders, met een groen hart voor bomen

Over onze bomen

Bomen zijn van onschatbare waarde. Ze verminderen in hete zomers de hittestress, vangen fijnstof af, verwijderen luchtvervuiling, onlasten het riool tijdens zware regenval door water vast te houden, leggen koofstof (CO2) vast en bieden een fijne plek aan vogels en insecten. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar goed voor de biodiversiteit, klimaat en waterhuishouding! In Almere loop je vanuit je voortuin, via het park zo de natuur in. Via dit project willen we mensen nog meer bewust maken van het groen in hun omgeving en de waarde die het heeft.

Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, Pius Floris en IVN Natuureducatie. Met het programma 2.0 investeren gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk in de kwaliteiten van Almere.

 

Logo

Aanmelden online bijeenkomst Onze Bomen