Zuid-Holland
Kind & Natuur
Op
zaterdag01jun201910:30

Slootjesdagen-training voor IVN-ers

2019

Ga jij ook binnen jouw afdeling kinderen de wondere wereld van onze sloten laten zien tijdens de aankomende Slootjesdagen én wil je graag wat meer ideeën, tips en trucs om kinderen hierbij op een leuke manier te betrekken? Dan is de Slootjesdagen training die we aanbieden in samenwerking met IVN Rotterdam e.o. misschien wel wat voor jou. Nieuwsgierig? Lees hieronder snel verder!

Programma

  • Kennismaking
  • Naar Buiten! Bewapend met schepnetjes, zoekkaarten en ander mooi materiaal
  • Evalueren + opfrissen van slootjesdag-activiteiten
  • Kort aandacht voor de Gedragscode tijdens de Slootjesdagen.

Na ontvangst met koffie/thee (vanaf 10.10 uur), krijg je toelichting op het dagprogramma en de beschikbare materialen. Daarna ga je al snel naar buiten, om struinend langs de waterkant van alles uit te proberen en te bekijken. Tijdens de lunch bespreek je met elkaar welke ideeën er nog meer zijn om kinderen op een avontuurlijke manier het waterleven te laten ontdekken. Daarna ga je waterdiertjes vangen en bekijken, vervolgens alle vondsten uitzoeken, sorteren en toelichten. Tot slot een evaluatie, informatie over de te volgen Gedragscode Flora en Fauna en mededelingen over geplande Slootjesdagen in de regio.

Wat neem je mee naar huis? Nieuwe ideeën en materialen om mee aan de slag te gaan op de Slootjesdagen!

Deze slootjesdagen training is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de DKV (IVN werkgroep voor nascholing van actieve IVN-ers), IVN Rotterdam e.o. en IVN Zuid-Holland

Praktische gegevens

  • Datum en tijd: zaterdag 1 juni, van 10.30 tot 15.00 uur.
  • Locatie: NME Wilgenhof (in het lescentrum), Ringdijk 76, 3054 KV Rotterdam Bereikbaarheid OV: vanaf CS Rotterdam, met tramlijn 25 richting Schiebroek uitstappen halte Wilgenlei.

Koffie en thee wordt verzorgd, fijn als je je eigen lunch mee kan nemen.

Meer informatie en aanmelden

Contactpersoon + aanmeldingen mogen binnenkomen bij Liesbeth den Haan, ivnrotterdam@gmail.com / 06-47046122.

 

Algemene informatie

zaterdag 1 juni 2019 - 10:30 tot 15:00
Locatie: 
NME Wilgenhof
Ringdijk 76
Rotterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image