Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
vrijdag19mei2017

Wachters voor Het Bewaarde Land gezocht

Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met ze te delen? Dan is Wachter worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou.

Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters van Het Bewaarde Land”.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd. Verdeeld over Nederland zijn 7 locaties van Het Bewaarde Land te weten in: Baarn, Boxtel, Breda, Den Haag, Rosmalen, Udenhout en Wassenaar.

Opleidingen

Er worden  komend voorjaar meerdere opleidingen verzorgd:

  • vrijdagen 13, 23 en 30 maart 2018 in Noord-Brabant
  • maandagen 9, 16 en 23 april in Baarn (Utrecht)

Tijdens de opleiding komen alle onderdelen van het kinderprogramma aanbod. Daarnaast is er veel ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Na de opleiding loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Vergoeding

Wachter zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding voor eventuele reiskosten en een vergoeding voor iedere serie van drie dagen dat je wachter bent.

Aanmelding

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/het-bewaarde-land 

Voor aanmelding in Noord-Brabant kun je contact opnemen met Marion de Cocq via info@hetbewaardeland.nl of 06-48622415

Voor aanmelding in Baarn (Utrecht) kun je contact opnemen met Anne Mara Sillevis Smitt via baarn@hetbewaardeland.nl of 06-23941621